Malzemeler: 8-12 kişilik2 su bardağı tozşeker2 su bardağı suyarım nohut büyüklüğünde krem tartar2 çorba kaşığı buğday nişastası1 çay bardağı su4 çorba kaşığı rendelenmiş hindistanceviziçay kaşığının ucu ile 3 farklı renkte gıda boyası
Hazırlanışı: Şekeri ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Krem tartarı 1 çorba kaşığı suda eritin ve üzerine ekleyin. Bu sırada tencerede oluşan köpükleri kağıt peçete ile alın. Nişastayı 1 çay bardağı suda eritin. Kaynayan şuruptan 2 çorba kaşığı alıp içine karıştırarak ılıttıktan sonra şuruba katın. Tenceredeki karışım koyulaşınca ocaktan alıp üçe bölün. Her birine ayrı renk gıda boyası ekleyip karıştırın. Üç adet kalıbın dibine hindistancevizi döküp karışımları üzerine boşaltın. Kalın hindistancevizlerini de üzerlerine dökün ve dolapta soğumaya bırakın. Daha sonra istediğiniz şekilde servis yapın.
Aşçının notu: Krem tartarı pastane ve aktarlarda bulabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder