Kaşarlı Dilimler tarifi
MALZEMELER
5 su bardağı un
1 poşet hamur kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
200 g margarin
1 yumurta
1,5 çay bardağı süt
Üzeri için:1 yumurta sarısı 1 su bardağı kaşar rendesi
HAZIRLANIŞI
Un, hamur kabartma tozu ve tuzu karıştırıp iki kez eleyin. Margarini ilave edip iki avucunuzla fazla bastırmadan ovuşturarak unu granüller haline getirin. Yumurtayı çırpıp ekleyin. Sütü azar azar ekleyerek yoğurun. Hamuru 0,5 cm kalınlığında açın. Üzerine yumurta sarısı sürüp kaşar rendesi serpin. 10 cm uzunluğunda ve 1 cm genişliğinde şeritler kesin. Fırın tepsisine dizin ve 175 o C'ye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Un, hamur kabartma tozu ve tuzu karıştırıp iki kez eleyin. Margarini ilave edip iki avucunuzla fazla bastırmadan ovuşturarak unu granüller haline getirin. Yumurtayı çırpıp ekleyin. Sütü azar azar ekleyerek yoğurun. Hamuru 0,5 cm kalınlığında açın. Üzerine yumurta sarısı sürüp kaşar rendesi serpin. 10 cm uzunluğunda ve 1 cm genişliğinde şeritler kesin. Fırın tepsisine dizin ve 175 o C'ye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder