Yuvalama
Pirinç yıkanıp süzgece konur.Soğan ince ince doğranır. Et,yıkanmış pirinç,tuz ve karabiber bir kapta karıştırılıp et makinasının 1 numaralı süzeğinde çekilir.Çekildikten sonra, yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur ve üzeri ıslak bir bezle örtülür.Hamurdan alınan ceviz büyüklüğündeki parça 0.5 cm uzunluğunda minik parçalara bölünür.Tüm hamuru yuvarladıktan sonra kaynayan bir su tenceresinin üzerine oturtulmuş süzgeçe konarak fazla pişmeyecek şekilde haşlanır.Yemeğin yoğurdu ayrı bir tencerede içine yumurta ve un konarak iyice çırpıldıktan sonra pişirilir.Kaynamaya yakın diğer malzeme yavaş yavaş yoğurdun içine konur.Malzemeler:*Pirinç, Nohut, Un*Yağsız çiğköftelik et*Kurusoğan*Kemikli yada parça et*Yoğurt*Yağ, Nane, Tuz, Karabiber
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder