ÖRGÜ,TAKI,PASTA,SAĞLIK,YEMEK...

enter>
Get cool stuff at BlingPixie.com

14 Haziran 2008 Cumartesi

tantuni (mersin)



Malzemeler: 8 kişilik500 gr dana etisıvıyağkırmızı tozbiber6 lavaş ekmeğituz

garnitür malzemesi: 4 domates2 soğan1 demet maydanozsumak, tuz

Hazırlanışı: Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın. Sacı ocağın üzerinde kızdırıp çok az sıvıyağ ile yağlayın. Eti sacın bir köşesine alın. Tahta spatula ile azar azar ortaya çekip kavurun. Üzerine çok az sıvıyağ gezdirin. Kırmızı tozbiber ve tuz serpip karıştırın. Garnitür için, maydanozu temizleyip kıyın. Domatesi soyup küp küp doğrayın. Soğanı temizleyip piyazlık doğrayın. Soğana sumak ilave edip bir kapta karıştırın. Eti lavaşın üzerine şerit şeklinde yerleştirin. Garnitür malzemelerini etin kenarına yerleştirip sıkıca dürüm yapın

Not: Acı ve ekşi seviyorsanız biber turşusu ve limon dilimleri ile servis yapabilirsiniz. Yanına da şalgam suyu ya da ayran çok yakışır. Tantuni’nin dürüm olarak sarıldığı lavaş ekmeğe Mersin’de “açık ekmek” diyorlar. Açık ekmek, lavaş gibi, ancak biraz daha ince hazırlanıyor. Tantuni’yi hazırlarken et ölçüsü olarak, 1 kişiye 60 gram et düşecek şekilde hesaplayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: