Malzemeler: 6 kişilik2 su bardağı soğuk süt2 paket toz krem şanti400 gram bebe bisküvisi1 çay bardağı antepfıstığı1 çay bardağı damla çikolata1 çay bardağı meyve kurusu
üzerine: Hazır çikolata sos
Hazırlanışı: Süt ve krem şantiyi bir tencereye alıp, mikserin önce düşük, sonra yüksek devriyle koyulaşıncaya kadar çırpın. Üzerine iri parçalar halinde kırdığınız bebe bisküvisini ilave edin. Daha sonra dövülmüş antepfıstığı, damla çikolata ve meyve kurusunu ekleyip, bütün malzemeyi karıştırın. Hazırladığınız karışımı streç filmle kaplanmış diktörtgen bir kek kalıbına dökün. Derin dondurucuda 2-3 saat bekletin. Donduktan sonra ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Üzerine çikolata sos gezdirin ve dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder