ÖRGÜ,TAKI,PASTA,SAĞLIK,YEMEK...

enter>
Get cool stuff at BlingPixie.com

10 Mart 2008 Pazartesi

kazan kebebı (antep)


Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...
Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

4 kişilik
Malzemeler:4 patlıcan

500 gr az yağlı koyun kıyması

3 domates

2-3 sivribiber

1 kahve fincanı sıvıyağ

1 soğan1 çorba kaşığı biber salçası

Tuz, karabiber

Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyup ikiye kesin ve tuzlu suda bekletin. Soğanı rendeleyin. Kıymaya soğan, biber salçası, tuz, karabiber ekleyip yoğurun ve yassı köfteler hazırlayın. Patlıcanları sudan alıp kağıt havlu ile kurulayın. Her iki ucunu da oyarak açıp boşluklara birer köfte yerleştirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. İki domatesi rendeleyip sıvıyağda pişirin. Tuz serpip karıştırın ve yayvan bir tencenin tabanına yayın. Üzerine köfteli patlıcanları dizin. Kalan domatesi elma dilimi şeklinde kesin. Sivribiberlerin çekirdeklerini çıkarıp ikiye kesin. Her bir patlıcanın üzerine domates dilimi ve biber yerleştirin. Patlıcanların yarısına gelecek kadar tencereye su ekleyin. Suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: