Çikolata Parçalı Kek
Malzemeler
2 Adet ufalanmış sade bisküvi
1 Adet mandalinanın kurutulmuş kabuğu
1 Su bardağı sıvıyağ
2 Su bardağı pudra şekeri
6 Adet yumurta
2 Su bardağı un
1 Tutam muskat rendesi
1 Tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı · Fırını 150 dereceye ayarlayın. · 25 cm uzunluğunda bir kek kalıbını yağlayın. · Ufalanmış bisküvileri kek kalıbının yanlarına ve kenarına serpiştirin. · Kurutulmuş mandalina kabuğunu küçük küçük kıyın. · Bir kapta sıvıyağı ve pudraşakerini beyaz renk alana dek çırpın. · Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. · Sarılarını daha önceden hazırladığınız karışıma katın. · Unu serpiştirin. · Kıyılmış mandalina kabuğunu, muskat rendesini ve tarçını da katın. · Yumurta aklarını da çırpın. · Metal bir kaşık yardımıyla hamura katın. · Hamuru kalıba dökün. · Üzerini aliminyum folyo ile kaplayın. · Düşük ısılı fırında 2 saat pişirin. ·( Not:Muskat, diğer adıyla hintcevizi bir tür baharattır. · Aktarlarda bulabilirsiniz.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder