ÖRGÜ,TAKI,PASTA,SAĞLIK,YEMEK...

enter>
Get cool stuff at BlingPixie.com

10 Ekim 2007 Çarşamba

bolu orman kebabı

BOLU ORMAN KEBABI
MALZEMELER1 kg kemiksiz kuzu eti1 çorba kaşığı yağ1 tatlı kaşığı kekik 1 baş soğan1 bardak su1 tatlı kaşığı tuzmantar malzemesi : 1 kg Kanlıca mantarı1 çorba kaşığı tereyağ1 adet küçük soğan1/2 demet maydanozkarabiber,tuz1/2 adet limonHAZIRLANIŞIYağı hafifçe eritip, ince doğranmış soğanı 2-3 dakika çevirin. Sonra etleri ilave edin, önce hızlı ateşte çevirin sonra altını kısın. 1 bardak ılık suyu da ekleyin ve etler suyunu çekince tuz, kekik ve karabiber ekleyin. Pişen etleri bir tepsiye yada borcama alın. Aşağıdaki tarife göre hazırlanmış mantarları etlerin üzerine dökün. İnce kıyılmış maydanoz serpin. Sıcakkek servis yapın.Mantarın hazırlanışı :Mantarların saplarını kesin, bol suda yıkayıp, süzün. Daha sonra kaynayan tuzlu ve içine limon sıkılmış suya atıp beş dakika kadar haşladıktan sonra yine süzün. Mantarları dörde bölüp,bir tencerede haifçe kızdırdığınız tereyağına katın. Bir dakika sote edip, tuz ve biberi ilave edin ve 5-6 dakika kanştırarak kavurun.AFIYET OLSUN!

Hiç yorum yok: