Sebzeli kuzu güveç
Tam mevsimindeyiz kuzu etinin. Nefis tadıyla ve her türlü pişirilmiş şekliyle bahar sofralarında sık sık yer alır. Ben, en çok güvecini severim. Sizlere kısaca tarifini vermek istiyorum. 1 kahve fincanı zeytinyağı, ezilmiş 4 diş sarımsak ve doğranmış 4 soğanı tavada soteleyin. Sırasıyla 4 defneyaprağı ve 1 kg parça kuzu etini ekleyip karıştırarak kavurun. Karışımı güvece alın. Doğranmış patates, sivribiber, 8 kiraz domates ve 2 bardak sıcak suyu ilave edin. Kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kekikle tatlandırıp 180 derece fırında et ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Tam mevsimindeyiz kuzu etinin. Nefis tadıyla ve her türlü pişirilmiş şekliyle bahar sofralarında sık sık yer alır. Ben, en çok güvecini severim. Sizlere kısaca tarifini vermek istiyorum. 1 kahve fincanı zeytinyağı, ezilmiş 4 diş sarımsak ve doğranmış 4 soğanı tavada soteleyin. Sırasıyla 4 defneyaprağı ve 1 kg parça kuzu etini ekleyip karıştırarak kavurun. Karışımı güvece alın. Doğranmış patates, sivribiber, 8 kiraz domates ve 2 bardak sıcak suyu ilave edin. Kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kekikle tatlandırıp 180 derece fırında et ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder