ÖRGÜ,TAKI,PASTA,SAĞLIK,YEMEK...

enter>
Get cool stuff at BlingPixie.com

20 Ağustos 2007 Pazartesi

BÖĞÜRTLENLİ PASTA


malzemeler
142 g kucuk parcalara kesilmis bitter cikolata ya da 3/4 bardak iyi cins damla cikolata
1/2 bardak firinlanmis, zarlari mumkun oldugunca ayiklanip kabaca cekilmis findik
2/3 bardak seker
3 yumurta aki
Fiskeyle tartar kremi
1 bardak cig krema
1/2 tatli kasigi vanilya
1 yemek kasigi seker

YAPILISI

2 bardak yikanmis ve kagit havlu ile kurulanmis bogurtlen ve/veya ahududu

Firininizi 150 Cye isitin. Bir pisirme kagidi uzerine 23 cm lik bir daire cizin. Pisirme kagidini ters cevirip firin tepsinize yerlestirin. Findiklari, cikolatayi ve sekerin yarisini bir kaba alin. Diger bir temiz ve kuru kapta yumurta aklari ve tartar kremini birlestirin. Elektrikli mikser ile orta hizda, yumusak tepecikler olusmaya baslayincaya kadar cirpin. Sonra mikserinizin devrini arttirin, bir yandan yuksek hizda cirparken bir yandan da kasik kasik kalan sekeri ekleyin. Cirpma islemine 1 ila 1 1/2 dakika ya da cirpicilar yumurta aklarindan kaldirildiginda parlak tepecikler olusuncaya kadar devam edin. Cikolata ve findikli karisimi da ekleyip, sadece butunlesinceye kadar karistirin. Ya kasikla ya da duz uc takilmis s1kma tupuyle bezeyi firin tepsisinin icindeki pisirme kagidina cizilmis daireyi kaplayacak sekilde yayin. Kenarlarini yukseltin. Once 10 dakika hafifce kizarincaya kadar pisirin. Sonra isiyi 93Cye indirip 2 saat daha pisirin. Bu sure sonunda firini kapatip bezenin firinda kuruyarak sogumasini saglayin. (Bu sekilde hazirlanan beze hava gecirmeyen bir kapta 2 ay saklanabilir.)Cig kremayi seker ve vanilya ilavesiyle cirpin. Arzuya bagli olarak kasikla ya da s1kma tupuyle bezenin uzerini susleyin. Yikanip kurulanmis meyvanizi goze hos gelecek sekilde kremanin uzerine yerlestirin. Servis zamanina kadar buzdolabinda saklayin.

Hiç yorum yok: