ÖRGÜ,TAKI,PASTA,SAĞLIK,YEMEK...

enter>
Get cool stuff at BlingPixie.com

7 Ağustos 2007 Salı

BARBİLİ PASTA


Gerekli Malzemeler:-
2 adet kakaolu pastaban-
1/2 kg frambuaz-2 paket krem şanti-
1 paket Dr Oetker vanilyalı Crème Ole-
1 paket çilekli puding (toz karışım)-6,7 su bardağı kadar sütFrambuazlı
Kremanın hazırlanması:
Puding, paketin üzerinde tarif edildiği şekilde hazırlanır ve soğumaya bırakılır. O esnada frambuazların bir kısmı ezilerek püremsi bir sos hazırlanır. 1,5 su bardağı soğutulmuş süt ile kremşanti ve crème ole puf puf bir krema halini alana kadar çırpılır.
Daha sonra soğumuş ve üzerindeki koyu tabaka ayrılmış puding + frambuaz sos + krema karıştırılır ve pasta kremamız hazırlanmış olur.
Pastanın hazırlanması:Pastabanların her katı şekerli sıcak süt ile ıslatılır. Pastaban-krema-frambuaz taneleri-pastaban-krema-frambuaz taneleri mantığı ile çok katlı bir pasta yapılır.
Dikkat edilmesi gereken, katların yukarı çıktıkça çaplarının küçülmesidir. Yani her yeni kat bir alttakinden daha dar bir daire olacak. Kekleri küçültürken kesilen parçalar da en üstte yine birkaç kat şeklinde değerlendirilecektir. Toplamda 6 katlı bir pasta olacak, ama etek olması için yukarı (yani bebeğin beline) doğru daralacak. Tüm bu işlem bittikten sonra arttıysa kalan kremanızla, artmadıysa yeniden bir paket kremşanti hazırlayarak bütün pasta bununla kaplanmalıdır. Üst süslenemde kullanılan şeker hamurunun pastaya yapışması için her yanının kremşanti ile ince bir şekilde kaplanması önemlidir.Pastanın süslenmesi:Bu kısım tamamen hazırlayan kişinin zevkine kalmış. Bebek pastaya oturtulduktan sonra şeker hamuru veya renklendirilmiş krema ile süsleyebilirsiniz. Ben pembe bir elbise yaptım. Eteklerinde dantel efekti yakalamak için alt kısmına çilekli kremşanti ile hareket verdim. Etek bölümünü ve elbisenin üstünü kırmızı gıda boyası kullanarak renklendirdiğim şeker hamurundan hazırladım. Kalpler ve incilerle süsler yaptım.

Hiç yorum yok: